Kevään ensimmäiset tuoreet lihat

Juuri ennen hiihtoloman alkua lähetettiin kevään ensimmäinen teuraskuorma eteenpäin. Tästä alkaa taas Puodin aktiivisempi kausi kevyen ”talvihorroksen” jälkeen.

Uuden erän lihat ovat myynnissä 11.3. alkaen. Jos mielit tilata oman Satsin tuosta erästä, pidä kiirettä. Tästä erästä saadaan ne mureat pääsiäislihat! Kevään mittaan teurastuksia tulee kyllä säännöllisesti, että jääkaapin/pakastimen täytettä saa toki myöhemminkin.

Muutama vinkki niille, jotka miettivät milloin ottaisivat sen isomman lihaerän: paistit, ulkofile ja entrecote ovat parhaimmillaan n.5-6 viikkoa teurastuksen jälkeen. Jos siis mielii hyvin raakakypsynyttä lihaa esim. juhannukseksi, kannattaa tilaus tehdä noin kaksi kuukautta aiemmin. Silloin pystymme varmistamaan oikean teurasmäärän ajoissa ja saamme kaikille tilaajille varmasti sen halutun lihasatsin. Lihojen nouto esimerkkitapauksessa ei kuitenkaan tapahdu kuin aikaisintaan kesäkuun alussa, viimeistään tietysti juhannusviikolla.

Tämä sama tilausajan laskentakaava pätee ihan ympäri vuoden. Toki meillä yleensä on jonkin verran lihaa joko kaikki pakasteena taikka osa tuoreenakin, joista saadaan se satsi kasattua. Emme kuitenkaan pysty lupaamaan, että aina löytyy satsin verran.

Kuten karjakuulumisten puolella kerroinkin, on kevään poikimakausi alkanut. Navetalla kuuluu lempeää yninää, kun emot jutustelevat pikkuisilleen. Ovat ne suloisia, ne pikkuiset, honteloine koipineen ja niin puhtaine turkkeineen. Emot huolellisesti niitä nuoleskelevat monen monta kertaa päivässä!  Tervetuloa Puodilla käynnin yhteydessä navetalle kurkistamaan!

image