Pääsiäisen poikimahuippu

pikkukaritsat päiväunilla

pikkukaritsat päiväunilla

Voimanmittelöt

Voimanmittelöt

Pääsiäinen oli Salmensuun tilalla varsin ohjelmapitoinen! Maailmaan tuli pääsiäisen pyhien aikana 17 vasikkaa ja kaksi karitsaa. Oli siinä pidettävä jo melkoista kirjaa siitä, mikä vasikka kuuluu kenellekin ja mistä kukin löytyy! Korvamerkkitalkoisiin pääsivät pääsiäisvieraatkin.

Lapsille, ja meille aikuisillekin, oli hieno elämys nähdä kahden pienen karitsan syntymä lauantai-iltana. Vasikoiden syntymä on meille jo tuttua, vaikka toki aina yhtä hienoa nähtävää, mutta karitsointi on jotain aivan uutta ja ennennäkemätöntä. Ja miten innoissaan kolmen viikon ikäinen pikkukaritsa (joka näyttääkin nyt tosi suurelta!) onkaan uusista kavereistaan! Sitä riemua on ilo seurata 🙂

Viikonlopun vasikoista yhdet oli kaksoset. Kaksosten kohdalla pohdimme aina miten emolla maitoa riittää kahden vasikan tarpeisiin ja tarpeiden ja mahdollisuuksien mukaan keksimme ratkaisuja tähän. Tällä kertaa kävi niin, että yksi emo menetti oman vasikkansa, mutta sai hoidokikseen toisen kaksosista. Näin yksin jäänyt emo sai lohdukseen uuden ”vauvan” ja nuori kaksosten emo (ensikertalainen!) pääsee hiukan helpommalla ruokkiessaan vain yhtä vasikkaa. Molemmat emot ovat sopeutuneet hienosti tilanteeseen ja vasikat saavat kyllikseen hyvää maitoa ja emon karhean kielen huolenpitoa.

Vasikoiden pääluku on nyt 123, vielä on viitisenkymmentä vasikkaa odotettavissa. Karitsat ovat tältä keväältä tässä.