Poikimakausi alkoi

Varma kevään lähestymisen merkki on alkava poikimakausi. Tämän kevään ensimmäinen vasikka syntyi hiihtolomaviikon maanantaina ja nyt, samaisen viikon perjantai iltapäivään mennessä vasikoita on jo kahdeksan!

Joka kerta poikimakauden alkaessa ilo ja innostus on suurta ja ne vasikat –  miten pieniltä ne näyttävätkään, kun on taas katseltu vain noita isompia matameja. Elo on täällä vielä rauhallista, kun ”pikkuväkeä” on vasta muutaman pään verran, mutta kunhan nuo vähän kasvavat ja uskaltavat lähteä tutustumaan ”suureen maailmaan”, vaikka navetan toiseen päähän, alkaa sellaiset karkelot, että! Kisailut toisten vasikoiden kanssa on hauskaa katseltavaa ja juoksuspurtit navetan päästä päähän herättävät kyllä hilpeyttä katsojissa. 🙂

Jos mieli tekee tulla kurkistamaan navetan eloa ja oloa näin poikimakaudella, niin tervetuloa! Navetalla saa tulla käymään, mieluimmin perjantaina Puodin aukiolon puitteissa ja silloinkin tietysti luvan kera. Omatoimisia navettavierailuja emme toivo, sekä eläinten että vierailijoiden turvallisuuden vuoksi. Poikimakausi jatkuu pitkälle huhtikuuhun ja laitumille eläimet lähtevät vasta toukokuun loppupuolella. Aikaa vierailulle on siis vielä reippaasti.

 

image