Pulled Beef

1.Hae Salmensuun Lihpuodista hyvä pala naudan briskettiä, eli luutonta rintaa. 🙂

2. Viillä huoneenlämpöisen lihan pintaan molemmin puolin pitkät viillot ruutukuvioksi. Hiero viillettyyn pintaan mausteita (esim. jeeraa, savupaprikaa, pippuria, suolaa, yrttejä). Halutessasi viillot voi jättää tekemättä ja hieroa mausteet ehjään pintaan. Näin saat revityistä lihassyistä pidempiä.

3. Paista maustettu brisket kuumalla pannulla molemmin puolin niin, että liha saa kauniin ruskean paistopinnan.

4. Laita paistettu liha kannelliseen uuniastiaan. Lisää astiaan maustekastiketta (esim. Kapteenin BBQ-kastiketta Pulled Porkille tai Kapteenin BBQ-marinadia), pyöritä lihaa niin, että kastiketta on lihan kaikilla pinnoilla.

5. Sulje astian kansi ja laita uuniin (tai takan jälkilämpöön, leivinuuniin tms.) n.125-150 asteeseen useaksi tunniksi.

6. Kun liha on ollut uunissa 4-12 tuntia ota pata uunista, liha padasta ja revi liha haarukoilla niin hienoksi, kuin haluat.
TÄRKEÄÄ: liha on revittävä heti uunista ottamisen jälkeen, jolloin se on vielä kuumaa. Jäätyessään liha vetäytyy kasaan tiiviiksi, jolloin repiminen on mahdotonta. Jos lihan kypsentää leivinuunissa tai takassa, ei lämpötila saa laskea alle 50 asteen, tai repiminen vaikeutuu.

7. Lisää tarvittaessa maustekastiketta revityn lihan joukkoon. Voit myös hyödyntää paistamisen aikana lihasta irronnutta nestettä (jossa on paljolti rasvaa…) pulled beefin maustamiseen.

8. Tarjoile perunaamuusin kera, tacojen/tortillojen täytteenä, leivän päällä, tai miten ikinä herkun haluatkaan tarjota! Voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä, ja tämä liha kestää myös uudelleen lämmityksen vaikka kattilassa.

Bon Appétit!